In het voorjaar van 2020 introduceert de Raad voor de Neerlandistiek de eerste editie van de Neerlandistiekdagen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart a.s. zullen academici, docenten, studenten en geïnteresseerden in Leiden samenkomen om de status en het belang van de hedendaagse neerlandistiek te bespreken.

De neerlandistiek is een bloeiend vakgebied en dat willen we graag laten zien. De Raad heeft zich daarom ten doel gesteld om de neerlandistiek in haar volle omvang te vertegenwoordigen en naar een hoger plan te tillen. De eerste editie van de Neerlandistiekdagen maakt onderdeel uit van die ambitie. Tijdens deze dagen staan inspirerende workshops, onderzoekspitches, lezingen en debatten op het programma, waarin de mogelijkheden binnen en de grenzen van de discipline worden verkend en verlegd. 

Vrijdag is de academische dag, die in het teken staat van onderwijs en onderzoek. Op deze dag gaan we met elkaar in gesprek over de urgente vragen binnen het onderwijs en de academische neerlandistiek. 

Zaterdag betreft een publieksdag waarop de veelzijdigheid van het vakgebied getoond wordt aan een breder publiek. Over de neerlandistiek en diversiteit, over haar politieke positie en imago, over de neerlandistiek in de media, de neerlandistiek in de klas en nog veel meer. 

Lezingen en workshops worden afgewisseld met uitgebreide parallelsessies en een randprogrammering in de stad Leiden. Hierover volgt binnenkort meer informatie. 

Het beloven twee mooie dagen te worden vol inspiratie en nieuwe inzichten. Praat, denk en stuur mee en hou 6 en 7 maart vrij in je agenda!